UEFA Euro 2024 Mbappe, prezent la antrenamente. Ce mască poartă francezul, după fractura nazală din meciul cu Austria
Data publicării:
Starul francez a fost surprins în imagini purtând o mască, în cadrul antrenamentelor selecționatei țării sale, având șanse mari să joace în meciul împotriva Olandei.

Mbappe, „mascat” în culorile Franței

Kylian Mbappe, căpitanul selecționatei de fotbal a Franței, care suferit o fractură nazală în meciul său de debut la EURO 2024, împotriva Austriei, s-a antrenat cu o mască în culorile drapelului țării sale, în vederea partidei cu Olanda, programată joi, la Leipzig, în cadrul Grupei D a competiției continentale.

Cu puțin timp înainte de această şedință de pregătire, selecționerul Didier Deschamps a indicat, într-o conferință de presă, că leziunea superstarului francez evoluează „într-o direcție bună”, iar stafful echipei va face totul posibil pentru ca el „să fie disponibil” pentru întâlnirea de vineri cu olandezii.

În primul sfert de oră al acestui antrenament deschis presei, atacantul a efectuat exerciții de alergare alături de colegii săi, dar a încercat de foarte multe ori să-şi reajusteze masca tricoloră, vizibil jenat de această protecție esențială pentru a-i permite revenirea în competiție.

Kylian nu poate evolua cu aceeași mască în meciurile oficiale

Conform articolului 42 din regulamentul UEFA privind echipamentele, Mbappe nu va putea purta această mască în competiție, deoarece se stipulează că „echipamentul medical purtat pe terenul de joc trebuie să fie de o singură culoare şi să nu prezinte nicio identificare a echipei sau a producătorului”.

Mbappe s-a accidentat în urma unui duel cu fundaşul austriac Kevin Danso, luni, la Dusseldorf, la debutul Les Bleus la EURO 2024. Miercuri, el s-a antrenat separat, cu un bandaj pe nas, sub comanda unui preparator fizic. După ce a făcut, separat, schimburi de pase cu un membru al staffului tehnic, Mbappe a încercat câteva lovituri alături de restul coechipierilor, fără să pară deranjat pe plan sportiv.

Chestionat la rândul său în cursul conferinței de presă de joi despre starea de sănătate a liderului echipei Franței, Antoine Griezmann a afirmat că atacantul „se descurcă foarte bine”.

„Nasul s-a dezumflat puțin. Vom vedea până în ultimul moment, în funcție de ce simte el”, a precizat Griezmann, citat de Agerpres.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: UEFA Euro 2024

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel