UEFA Euro 2024 Moruţan este în cantonamentul naţionalei, dar e trist. "Sunt parte din echipă, dar cu durere în suflet"
Data publicării:
Olimpiu Moruţan nu poate juca la EURO2024, din cauza unei accidentări, dar este în cantonament cu tricolorii la Wurzburg. 

Nicolae Stanciu a decis să poarte tricoul cu numărul 21 la turneul final, ca un omagiu pentru Olimpiu Moruţan. 

"Astăzi, la fel ca de fiecare dată, ai fost cel care ne-a unit. Iar faptul că pe mine m-ai luat cu voi pe teren, e incredibil… Sunt atât de recunoscător pentru prietenia noastră și îți mulțumesc pentru fiecare moment în care mi-ai fost alături. Ești un om atât de bun, cum puțini au sanșa să întâlnească…

Felicitări pentru gol și victorie, căpitane!", a scris Olimpiu Moruţan imediat după victoria României cu Ucraina de la EURO 2024, scor 3-0. 

Într-un interviu pentru FRF, Moruţan a spus că "mă bucur de aceste momente, în Germania, cu echipa naţională", dar cu vădită tristeţe în glas. 

"A venit această accidentare când nu mă aşteptam, dar după o săptămână, două, de la operaţie, mi-am dat seama că trebuie să las timpul să treacă şi să încep recuperarea pentru picior, ca să revin cât mai curând. Am sărbătorit ziua de naştere în spital. Când am ieşit de pe teren atunci, m-au dus domnii cu targa spre vestiar. Am crezut prima dată că o să mă duc în vestiar, să îmi pună gheaţă, să mă liniştesc acolo. Dar mi-am dat seama că e ceva grav când am mers spre ambulanţă. În ambulanţă, mi-am spus că trebuie să trec peste, indiferent ce problemă o să am. La RMN, mă gândeam că dacă va fi ceva grav, o să stau mai mult timp, că o să pierd EURO. Eu mă gândeam că va fi o lună, maximum, dar... 

Prietena mea era şi ea la stadion atunci, era semifinala Cupei Turciei. Cu ea am vorbit prima dată. Am fost puternic mental, mi-am spus că nu mai pot întoarce timpul înapoi şi că trebuie să îmi văd de drumul meu. În sport mai avem şi probleme, aşa că trebuie să fim puternici, să trecem peste. Pe viitor o să am şi eu parte de campionate europene. Primele două săptămâni au fost cele mai dificile, pentru că am avut mici dureri la început. Dar după aceea m-am simţit din ce în ce mai bine. 

Decizia să vin eu la EURO a fost luată la Bucureşti. M-am dus la Mogoşoaia înainte de amicale să le urez baftă băieţilor. Am rămas câteva zile acolo să fac recuperare, şi cum vorbeam cu băieţii, cu Stanciu, ei s-au gândit să mă ia şi pe mine în Germania. Am primit această veste cu o bucurie foarte mare, pentru că eu am vrut să vin aici să joc, nu să mă recuperez. Dar cu ajutorul lor reuşesc să mă şi recuperez aici, şi să mă simt şi foarte bine mental. 

Gestul lui Stanciu este de nota 10. Eu ştiu ce băiat e Stanciu, are mare caracter, foarte mult bun simţ. Mă ţin aproape de grup şi le mulţumesc din suflet. Sunt parte din echipă, dar cu o durere în suflet. Pentru că nu pot să fiu acolo, să îi ajut", a completat Moruţan. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: UEFA Euro 2024

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel