UEFA Euro 2024 Olandezii îl fac praf pe Felix Zwayer după semifinala EURO2024. Îl acuză că a arbitrat pro Anglia
Data publicării:
Arbitrul german Felix Zwayer este din nou în centrul unui scandal după semifinala EURO 2024 dintre Olanda şi Anglia. 

De această dată, chiar olandezii îl acuză că a arbitrat părtinitor pentru englezi şi că a acordat un penalty ruşinos naţionalei lui Gareth Southgate. 

Virgil Van Dijk, căpitanul batavilor, a răbufnit la finalul partidei câştigată de Anglia, scor 2-1, în semifinalele EURO 2024. 

"Dacă a dispărut de pe teren, s-ar putea să fie un semn pentru ce s-a întâmplat azi! Nu, nu am cuvinte pentru a comenta arbitrajul. Și nici nu pot descrie durerea după golul primit atât de târziu în meci. Am rămas cu mâna goală și ne doare foarte tare. Am dat totul, dar foarte mult a contat penaltyul dictat la 1-0 pentru noi. Dacă a dispărut de pe teren imediat ce a fluierat finalul și a fugit direct la vestiare, s-ar putea să fie un semn pentru ce s-a întâmplat azi!”, a declarat Van Dijk la finalul meciului. 

Fostul internaţional olandez Pierre van Hooijdoonk l-a criticat şi el dur pe arbitrul german. 

"Anglia trebuie să-i mulțumească lui Felix Zwayer. El chiar trebuie să fie pus pe lista neagră! Groaznic a arbitrat! Putem vorbi pe larg despre faza de penalty, însă dacă vei acorda lovitură de pedeapsă la asta, atunci ajungem să batem loviturile de departajare în primele 90 de minute. Cu adevărat teribil. Și n-a fost singura greșeală. A fluierat confuz și fără acoperire și-n alte situații", a spus fostul atacant al Olandei. 

Olandezii uită deciziile lui Felix Zwayer care i-au avantajat 

Felix Zwayer a arbitrat şi meciul Olandei cu România, din faza optimilor de finală ale EURO 2024, şi a avut şi atunci cel puţin două erori. În acea situaţie, însă, olandezii nu au comentat arbitrajul. 

Denzel Dumfries, omul care a provocat lovitura de la 11 metri pentru Anglia în semifinale, i-a spart capul lui Ianis Hagi în optimile de finală, încă din startul partidei, după ce l-a lovit cu cotul pe fotbalistul român la o fază în careu. Tot în prima repriză a partidei de la Munchen, Zwayer nu l-a avertizat pe Dumfries nici măcar cu cartonaş galben după ce fundaşul lui Inter a avut o intrare ca la rugby la Vasile Mogoş, care nu a mai putut continua partida. 

În plus, Nathan Ake l-a lovit pe Bogdan Racoviţan cu cotul în careu la finalul primei reprize din optimile de finală, dar Felix Zwayer nu a fluierat nimic şi nici nu a verificat faza la VAR. 

Germanul Zwayer și-a început cariera de arbitru profesionist în 2004, iar în 2007 a fost promovat în Bundesliga 2 ca arbitru de centru și în Bundesliga ca arbitru de linie. 

În anul 2005, germanul a fost implicat într-un scandal legat de aranjarea unor meciuri, alături de Robert Hoyzer, alt arbitru care a luat mită pentru a aranja unele partide. 

Zwayer a acceptat o mită de 300 de euro pentru a nu semnaliza anumite faze într-un meci al lui Wuppertaler SV. În ianuarie 2005, acesta a informat DFB despre aranjarea meciurilor și a primit o suspendare de 6 luni. Suspendarea lui a fost ținută, însă, la secret pentru câțiva ani, până când un cotidian german a publicat o anchetă despre aranjarea meciurilor în Germania. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: UEFA Euro 2024

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel