UEFA Euro 2024 Radu Drăguşin, inclus în echipa ideală a grupelor de la EURO 2024
Data publicării:
România s-a calificat în optimile de finală ale EURO 2024, după ce a remizat, scor 1-1, cu Slovacia în ultima partidă din faza grupelor. 

România a câştigat grupa din care au mai făcut parte Belgia şi Ucraina, după ce a înregistrat o remiză, un eşec şi o victorie, la fel ca toate celelalte echipe din grupă. 

Jurnaliştii spanioli de la Mundo Deportivo l-au inclus pe fundaşul Radu Drăguşin, legitimat la Tottenham, integralist în toate cele trei partide disputate de tricolori, în echipa ideală a fazei grupelor la EURO 2024. Georgia, surpriza turneului, are şi ea doi jucători în echipa ideală. 

Conform sursei citate, echipa ideală a fazei grupelor arată aşa: 

Portar: G. Mamardashvili (Georgia) 

Fundaşi: Radu Drăguşin (România), Ricardo Calafiori (Italia), Marc Cucurella (Spania) 

Mijlocaşi: Fabian Ruiz (Spania), Stanislav Lobotka (Slovacia), Ngolo Kante (Franţa), Jamal Musiala (Germania), Marcel Sabitzer (Austria) 

Atacanţi: Lamine Yamal (Spania), Mikautadze (Georgia). 

Drăguşin, încrezător că România poate învinge Olanda 

"Nu contează ce adversar vom avea mai departe, ne vom bate cu oricine. Putem învinge pe oricine, ne-am calificat de pe primul loc într-o grupă în care lumea spunea că vom fi ultimii. Ne-am calificat la turneul final de pe primul loc, acum în optimi ne-am calificat de pe primul loc, aşa că orice e posibil", a afirmat Drăguşin la finalul partidei cu Slovacia, scor 1-1.

"Este un moment pe care l-am aşteptat de foarte mult timp şi suntem incredibil de fericiţi. A fost un meci decisiv până la urmă. Ştiam că ei nu vor să piardă şi trebuiau să rişte ceva. Din păcate noi am primit un gol, însă am ştiut foarte bine să reacţionăm. Iar de la penalty-ul pe care l-am înscris am gestionat foarte bine partida, obţinând un egal important", a adăugat el.

Fundaşul s-a arătat mândru de faptul că echipa naţională a făcut fericită o ţară întreagă.

"Cred că suporterii vor fi mai mulţi la următorul meci decât la cel cu Ucraina. Este o bucurie incredibilă. Suntem mândri că am reuşit să facem fericită o ţară întreagă. Ăsta a fost ţelul nostru, să-i facem fericiţi pe oameni şi mândri că sunt români. Publicul care ne-a susţinut din tribune azi a fost extraordinar, ca şi până acum", a precizat Radu Drăguşin.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: UEFA Euro 2024

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel