UEFA Euro 2024 Selecționata Spaniei nu se simte dezavantajată din punct de vedere al fanilor. Jucătorii, susținuți de „48 de milioane din Spania”
Data publicării:
Finala EURO 2024 le va opune pe Spania și Anglia, duminică, 14 iulie, pe Olympiastadion din Berlin, începând cu ora 22:00.

Dani Olmo: „Este o finală și vom da totul”

Dani Olmo nu crede că fanii spanioli care vor fi mai puțin numeroși decât cei englezi la finala EURO 2024 reprezintă un dezavantaj, asigurând că el și coechipierii săi au simțit la fiecare meci sprijinul suporterilor veniți pe stadion și a mărturisit că îi motivează „susținerea a 48 de milioane din Spania”.

„Vor fi 11.000 de spanioli pe stadion și simțim susținerea a 48 de milioane din Spania. Am simțit asta pe întreaga durată a Campionatului European și este ceva care ne motivează și mai mult, dacă așa ceva. Este o finală și vom da totul”, a spus fotbalistul într-o conferință de presă, în cantonamentul Spaniei din Pădurea Neagră.

Dani ar putea deveni golgheterul competiției EURO 2024, având în acest moment trei goluri, la fel ca Harry Kane și alți câțiva jucători, fiind cotat cu șanse pentru a fi desemnat cel mai bun jucător al competiției.

„Este o motivație suplimentară, cu atât mai mult dacă se întâmplă într-o finală, dar, cât timp câștigăm, nu contează dacă marchez eu sau Unai Simon. Important este să câștigăm meciul. M-am simțit foarte bine, într-un moment extraordinar. Trebuie să continuăm să profităm de el. Sunt la egalitate cu Kane, dar și Fabian are două goluri, unul Morata, dacă va înscrie un hat-trick am fi toți la fel de fericiți. Nu contează cine marchează, importante sunt victoria și echipa. Ar putea fi cel mai bun moment al meu, mă simt foarte bine pregătit, în cea mai bună formă din punct de vedere fizic și psihic. Avem o oportunitate unică în fața noastră, un meci ne desparte de glorie și suntem super motivați să reușim”, a mai declarat el.

Fotbalistul lui RB Leipzig lasă deoparte orice problemă privind viitorul său și se concentrează pe finala cu Anglia, după ce și-a arătat în timpul turneului dorința de a crește făcând saltul la un club mare.Ne gândim doar la finală. Suntem la nouăzeci de minute de glorie, de posibilitatea de a câștiga un Campionat European după doisprezece ani, așa că motivația noastră este maximă”, a subliniat el.

Pentru Dani, La Roja trebuie să mențină „o idee de joc unică” cu care să își exploateze cel mai bine armele, el fiind convins că în finală „se poate îmbunătăți” nivelul care a permis echipei să câștige toate meciurile disputate la acest turneu.

„Jude Bellingham va fi epuizat fizic”

„Nu a fost un traseu ușor, dar pentru a câștiga o competiție precum un Campionat European trebuie să-i învingi pe cei mai buni. Am avut un traseu dificil, Germania, echipa gazdă, Franța în semifinale și acum Anglia, dar nu există nicio scuză. Suntem la un pas, jocul pe care îl arătăm este exemplar, avem aceeași motivație (...)”, a explicat el.

„Jude (Bellingham) va fi epuizat fizic, dar este o finală, nu cred că nu va juca pentru că este obosit. Este un jucător important pentru Anglia, a demonstrat-o în timpul turneului și este un jucător de luat în seamă ca și alții. Anglia este o echipă care nu renunță niciodată. S-a văzut asta în semifinale și sferturi de finală. Bellingham a salvat-o cu un gol în ultimul minut. Sunt concentrați tot meciul, indiferent dacă ei conduc sau nu pe tabela de marcaj. Trebuie să dăm totul în 90 sau 120 de minute”, a spus Dani Olmo.

„Am suferit și noi, meciul cu Germania nu a fost un joc ușor, cu prelungiri, Franța a avut șansa la final să egaleze. Este adevărat că jocul nostru a fost foarte bun, dar noi am pierdut o semifinală de Campionat European în care am jucat mai bine. Acea experiență tristă ne-a făcut să progresăm și să fim acolo unde suntem acum”, a mai afirmat el, citat de Agerpres.

Finala Campionatului European de fotbal din Germania se va disputa între Spania și Anglia, duminică, 14 iulie, pe Olympiastadion din Berlin, începând cu ora 22:00. Capacitatea stadionului din capitala Germaniei atinge 71,000 de locuri.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: UEFA Euro 2024

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel