UEFA Euro 2024 Situaţie complicată în grupa României la EURO 2024. Trei echipe au 3 puncte
Data actualizării:
Data publicării:
Calculele hârtiei se complică în grupa României la EURO 2024. 

Ucraina a învins Slovacia cu 2-1 la EURO 2024 şi acumulează şi ea 3 puncte la turneul final, în grupa E. Belgia este singura echipă fără victorie din grupă. 

Slovacia a deschis scorul prin Schranz, dar Ucraina a reuşit să întoarcă partida în repriza a doua. 

În prima etapă, Ucraina a pierdut în faţa României, scor 3-0, în timp ce Slovacia a învins Belgia, scor 1-0. Celălalt meci din grupa E, România - Belgia, se dispută sâmbătă seară, de la ora 22:00. 

Echipa antrenată de italianul Francesco Calzona a ratat mai întâi prin Haraslin (10), al cărui şut la colţul scurt a fost respins de Trubin. Apoi, portarul Benficăi a salvat un gol ca şi făcut la voleul lui Schranz (11), după o minge respinsă greşit de Matvienko.

Hancko (17) a şutat bine din lovitură liberă de la 22 m, dar Trubin a respins. Câteva zeci de secunde mai târziu, din cornerul care a urmat, Haraslin a centrat la bara a doua, iar Schranz a reluat cu capul din 6 metri, de lângă Zincenko (17).

Ucraina nu a avut altceva de făcut decât să iasă la joc şi a făcut-o, iar jocul său a prins tot mai multă consistenţă cu trecerea timpului.

Mai întâi, Dovbik (28) a fost blocat de Pekarik în colţul careului mic, apoi acelaşi Pekarik a blocat şutul lui Mudrik (29), după care Iarmolenko a reluat alături.

Ucraina a avut o bară, prin fundaşul Timcik (34).

Mudrik (36) a fost blocat în careu de Dubravka, portarul lui Newcastle remarcându-se şi la lovitura liberă executată de Zincenko (43).

Prima repriză s-a încheiat cu o ocazie bună a Slovaciei, însă Trubin a respins şutul lui Haraslin (44).

Ucraina a dominat jocul şi în repriza secundă, însă Dovbik (51) a reluat greşit din poziţie bună la centrarea lui Mudrik.

Echipa antrenată de Rebrov a reuşit egalarea în min. 54: Şaparenko, liber la 10 metri, a reluat simplu din mijlocul careului mingea centrată de Zincenko.

Ucraina a mai avut o bară, prin Mudrik, după un şut din unghi (74).

Şaparenko s-a aflat şi la originea golului al doilea al Ucrainei, lansându-l excelent pe Iaremciuk (80), acesta a reuşit preluarea şi a trimis pe lângă Dubravka.

Slovacia a avut o şansă de egala în minutele adiţionale, dar fundaşul Vavro a luftat din careu (90+2).

De remarcat că Ucraina a aliniat în acest meci cea mai tânără echipă de la EURO 2024, cu o medie de vârstă de 25 de ani şi 259 de zile, singurul de la această ediţia sub 26 de ani, scrie Agerpres.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: UEFA Euro 2024

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel