UEFA Euro 2024 Foto/ Stanciu, susţinut la EURO 2024 de omul care l-a ajutat să treacă peste o accidentare gravă. "Fără acea pungă de zahăr, iubitorii fotbalului nu s-ar mai fi bucurat"
Data publicării:
România a învins Ucraina la EURO 2024 cu 3-0, iar primul gol a fost marcat de Nicolae Stanciu, cu o execuţie superbă. 

Nicolae Stanciu a şutat din prima, de la 20 de metri, direct în vinclul porţii lui Andriy Lunin, portar legitimat la Real Madrid. Tot Stanciu a fost aproape de un alt gol antologic, dar şutul său din corner a lovit bara transversală. Nicolae Stanciu a fost susţinut din tribunele stadionului din Munchen de omul care l-a ajutat să treacă peste o accidentare teribilă suferită la 16 ani, tatăl său. 

"În 2009, pe când avea 16 ani, Nicolae Stanciu a suferit o accidentare gravă la genunchi. Recuperarea a fost povestită de el în filmul "În inima Naționalei": "După ce m-am operat, am făcut exerciţii de recuperare acasă, singur. Nu ne-am permis să mergem la o clinică specializată. Legam o pungă de zahăr şi făceam ce arăta în pozele pe care le primisem printate de la medicul de la Bucureşti". 

Domnul din stânga imaginii este cel ce a cumpărat acea pungă de zahăr. 15 ani mai târziu, tatăl lui Nicu a fost la meciul cu Ucraina și inima lui a fost plină de mândrie! Mulțumim și noi, domnule Stanciu, fără acea pungă de zahăr iubitorii fotbalului poate nu s-ar mai fi bucurat de golul minunat al lui Nicu!", au transmis cei de la Federaţia Română de Fotbal pe Facebook. 

Nicolae Stanciu a fost declarat omul meciului şi a primit şi un trofeu pentru acest lucru. 

"Cred că după naşterea fetiţelor mele, e cea mai fericită zi, atât din viaţa mea, cât şi a colegilor. Cred că ce am trăit azi nu se mai poate repeta, e de neegalat. Vreau să le mulţumesc din suflet, eu şi colegii mei, acestor suporteri minunaţi. Ce ne-au făcut să simţim azi, în timpul meciului şi la imn, e ceva ce trăieşti o dată în viaţă. Sper că i-am făcut fericiţi, mândri de noi. Am jucat pentru ţara noastră, pentru români, sper că le-am făcut o bucurie azi. 

Mă bucur că mi-a ieşit execuţia. Pentru mine nu e important să fiu pe lista marcatorilor, tot ce îmi doresc e ca echipa naţională să aibă rezultate, victorii. Nu mă interesează cine marchează. Nici pe mine, nici pe colegii mei", a declarat Stanciu după meci. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: UEFA Euro 2024

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel