UEFA Euro 2024 Virgil Van Dijk e sincer înainte de meciul România - Olanda de la EURO. "Poate suntem supraestimaţi"
Data publicării:
Virgil Van Dijk, căpitanul Olandei, recunoaşte că e posibil ca echipa Portocalei Mecanice să fie supraestimată la acest campionat european şi afirmă că el şi colegii săi nu vor mai subestima niciun adversar. 

"Pot să înţeleg complet criticile. Nu sunt prost, ştiu şi că pot să fac mai bine şi că ar trebui să fie mai bine, şi la asta lucrez. Nu am jucat cel mai bun meci al nostru împotriva Austriei. Mă afectează şi cred, de asemenea, că în general lucrurile pot şi ar trebui să fie mai bune. Întreaga echipă nu a alergat, dar mă uit mai întâi la mine. Aş fi putut face mai mult", a declarat jucătorul lui FC Liverpool.

A existat multă introspecţie în ultimele zile la selecţionata olandeză, care a primit liber joi, dar s-a întors la muncă vineri pentru a se pregăti pentru următorul meci, cel cu România, programat pe 2 iulie la Munchen.

"Poate că ne supraestimăm", a spus van Dijk. "Trebuiau spuse multe şi a trebuit să analizăm multe. Lucrurile au mers complet prost împotriva Austriei. A fost foarte rău. Am vorbit despre multe aspecte, acum trebuie să le arătăm. Nu tacticile au mers prost. A fost în principal dorinţa de a câştiga, de a câştiga a doua minge. Nu este necesar să discutăm asta cu antrenorii, jucătorii trebuie să facă acest lucru între ei. Deci, am vorbit despre asta... şi cu cuvinte dure", a adăugat fundaşul.

Van Dijk a subliniat însă că nu este nevoie să intre nimeni în panică după o performanţă slabă: "A fost mai degrabă o deschidere a ochilor, dar dacă vom continua în acelaşi mod, nu mai avem treabă aici. Acest lucru trebuie să se schimbe repede, altfel vom sta acasă reflecând la ceea ce ar fi putut să fie. Nu vrem asta".

Însă căpitanul olandez a precizat că el şi coechipierii săi nu vor subestima următoarea lor adversară, naţionala României, câştigătoarea Grupei E.

"Suntem umili, nu privim mai departe de următorul meci. Nu vom subestima pe nimeni, trebuie să fim acolo complet concentraţi asupra muncii pe care o avem de făcut marţi", a conchis Virgil van Dijk, conform Agerpres.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: UEFA Euro 2024

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Giani Kiriţă, mesaj sincer. Ce înseamnă Dinamo în 2024

Giani Kiriţă, fost fotbalist la Dinamo, a spus ce...


logo icon Cele mai citite
sursa: Pexels

Vasile Jardan, plecat la finalul sezonului de la Oţelul, a semnat cu noua echipa

Captură SC Oţelul Galati

Oţelul, victorioasă în amicalul cu NK Celje, echipă de Liga Campionilor

Captură Oţelul TV

Oţelul şi-a stabilit meciurile amicale din Austria. Duel cu o echipă de Liga Campionilor

Sursa: Agerpres

Oţelul Galaţi a transferat un nou fundaş central

pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?